maanantai 30. syyskuuta 2013

Kymmenes arvoitus! AIKA PÄÄTTYNYT!

Hei siellä, tulkaahan arvailemaan tai muuten vain kommentoimaan. Vielä on aikaa tulla mukaan Pienen arvoitus-kirjan arvontaan!Heipä hei ja tervetuloa arvailemaan uutta arvoitusta, joka kuuluu näin:

Lammas läävään menisi,
mutta ei sovi saparoltaan.
Mikä se on?

Kaikkien arvuuttelijoiden kesken arvotaan tästä ja yhdeksästä aiemmasta kortista tehty arvoitus-kirjanen (muistathan siis yhteystiedot, jos minulla niitä ei ennestään ole). En anna vihjeitä, mutta saatan muuten kommentoida arvauksia. Arvuutella saa tämän kuukauden loppuun, eli 30.9. saakka. Voit arvuutella useamman kerran, mutta kukin arvuuttelija on arvonnassa mukana vain yhdellä "arvalla". Vain asianmukaiset kommentit huomioidaan.
Hauskoja arvuutteluja!

----
Yhdeksännen arvoituksen oikea vastaus oli silmät. Silmäthän kiertävät katsellessa ympäriinsä mutta juminkekoa eli nenää ne ei kuitenkaan ylitä. Marita ilmiantoi oikean vastauksen, lieneekö Funchis ollut samoilla linjoilla? Hanna-Helena yhdessä kommentissaan mainitsi katseen, joka liippasi jo läheltä. Kiitokset taas hauskoista kommenteista ja arvailuista, mietteistä. Mukava niitä oli lukea ja kommentoida.

7 kommenttia:

 1. Haa, uutta haastetta! Ensi arvailu aivan lyhyesti kun ei muuta tullut vielä mieleen: naula, nuppineula tai kaivon kansi... ;)

  VastaaPoista
 2. Mietitty on, ja oivallus tuli jonkinlainen. Kun edellisessä jutussa arvoiteltiin silmiä ja jumin kekoa (joka osottautui nenäksi) niin tämä läävä voipi hyvinkin olla suu! Siihenhän sopii sekä tutti että puurolusikka muttei mahdu onneksi kumpikaan läävään saparoineen päivineen vaikka kuinka ahmisi ;)

  Muuten Aino, en osallistu hauskalta kuulostavan palkintokirjan arvontaan kun minullakin on "Suomen kansan arvoituksia" kirjahyllyssä. Teos ei tosin ole tähän mennessä antanut apua visaisiin kysymyksiisi koska en halua etsiä valmiita ratkaisuja, onhan paljon mukavampi yrittää ihan itse!

  VastaaPoista
 3. Mietin tätä jo muutamaan otteeseen aiemminkin, mutta ei mitään tulosta. Nyt sitten pätkähti päähän, että avain lukkoon. Varsinkin entisajan iso"päiset" avaimet tuli mieleeni saparona. Eipä tässä voitontavoittelu niinkään innosta vaan ratkaisun ihmettely vain. Kummallisia ahaa-elämyksiä näiden kanssa tulee, ovatko sitten oikeita tai vääriä, koskaan ei voi tietää.

  VastaaPoista
 4. Vanhan kansan arvoitukset olivat ja ovat edelleenkin hauskoja, kuin myös varsin visaisia. Arvontaan voisin osallistua, jos vielä ehtii vaikka en kyllä vastausta tuohon keksikään. Jotain siinä menee sisälle, vaan kaikki ei sinne mahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii hyvin mukaan. Mukava, kun tulee uusiakin kommentoijiakin tähän "kisaan".

   Poista
 5. Mulle tuli lapanen ensimmäisenä mieleen :)

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.