sunnuntai 4. elokuuta 2013

Seitsemäs arvoitus!Jaa jaa, eipä ole kansa lähtenyt liikkeelle vaikka lupais yheksän hyvää ja kymmenen kaunista. Vaan eipä lannistuta, tässä tulee uusi arvoitus ihmeteltäväksi ja kommentoitavaksi.

Huisu pitkä,
huisu pieni,
huisu keskeltä kenokas,
huisu vierestä venokas,
huisun karvat kahden puolen.

Mikä se on?

----
Oikea vastaus arvoitukseen kuusi on kahvi. Uskoakseni Hanna-Helena ja Funchis sen oikean vastauksen löysivät ja heille lähetän jotain aiheeseen liittyvää, mitä, sitä en vielä tiedä, täytyy ensin vähän katsastella. Kiitokset kivoista kommenteista ja ajatuskuvioista.

33 kommenttia:

 1. Juups, ei ensin kahvi tullut mieleen, mutta sitten se unikakkiainen sen kertoi. Aaltoilevaa viljaa vain ajattelin, tuulessa tuuditeltua, mutta se ensin paistaminen pisti pasmat sekaisin. Ja vähän se paistaminenkin johti aatokseni ruuanlaittoon. Mutta löytyihän se !
  No tämä uusi: ei taaskaan hajuakaan oikeasta vastauksesta, mutta aloitellaan. Ensimmäinen ajatus oli heinä- ei seiväs vaan se sellainen pitkä iso juttu, miksikäs sitä sanottiikaan, heinähaasia ? Toinen ajatus oli notkollaan oleva ladon katto, joka notkottaa vähän sinne tänne ja päreet ovat kahden puolen harjaa.

  VastaaPoista
 2. Tässä on kolme tuntematonta sanaa, mutta ne kuulostavat selvästi joltakin. Huisu - kenokas- venokas?! Varsinkin tuo venokas, mitä ihmettä se voisi olla. Vinoa?

  Ryijyntekoa, kangaspuita, värttinää, sukkulaa, jotakin tekstiileihin liittyvää. Tai hevosiin. Ei taida kapula kolahtaa.

  VastaaPoista
 3. Odotas vähän, jos se olisikin vaikka rukkanen tai neulottu lapanen? Pieni huisu peukalolle, pitkä huisu sormille, ja lampaanvillaa tai tupsuja siellä sun täällä? Ei, ei tunnu tämäkään oikealta. Täytyyköhän mennä unikakkiaisen puheille, tuntuu viisaalta olennolta, missä sellainen piileksii? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi hi! Tuo lapanen oli kyllä niin vallattoman hauska arvailu, että ihan hymyilyttää, sillai hyvällä tavalla, vaikka ei nyt oikein ollutkaan. :)

   Poista
 4. Ajatukseni liihottelevat kesäisessä menneen maailman maisemassa. Niin kuin notkoselkäiset ladot. No....seuraava miete olisi heinän niittäjän niittämä ura, vaikka kyllä se niitto kaadetaan aina vain yhteen suuntaan, pah ! Veneen kulku-ura korkean kaislikon keskellä - aahh, nyt menee kohta runouden puolelle. Onpa vaikeat sanat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa poltella, täytyy varmaan kohtakin alkaa etsiskellä uutta arvoitusta... ;)

   Poista
 5. Ai, yllätysmäinen käänne täysin idiootille arvailulle...jos siis minun kommenttiani tuo polttelu tarkoittaa. Nyt tietenkin pitäisi vielä löytää tuosta se oikea huisu. No jos sanon, että luokopelto. Heh, jänniä sanoja sitä lapsuudesta muistaa, kuten tuokin luoko.

  VastaaPoista
 6. Pähkäilkää pähkäilkää, kyllä se kovakin pähkinä lopulta murenee.

  VastaaPoista
 7. Eipä muuta vaihtoehtoa kuin laittaa rukkaset naulaan ja siirtyä Funchiksen heinäalalle koska siellä alkaa poltella.Viikate?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei ei, vaikka Funchiksella hetken aikaa polttelikin, niin äkkiä se näyttää jäähtyvänkin.

   Poista
 8. No kuinkas olisi viljalyhde ? Siinä on jotain keskellä, liekö kenoa vai venoa...ja karvat eli viljan tähkä ja tyvi ovat kahden puolen sidosta. HH:lle tiedoksi, että unikakkiainen asuu ainakin minulla siinä illan valveen ja nukahtamisen välillä ja samoin aamulla heräämisen, muttei ihan valveillaolon tienoilla. Niin, mutta nämä arvoitukset, eivätkös monesti liitykin jotenkin maatalouteen, kun eipä sitä ennen niin paljon vielä teollista elämää ollutkaan kun arvoituksia iltapuhteella ratkottiin. Vaan onneksi erehtyminen tuo vaan lisää lystikkyyttä, tässäkin pelissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, jaa, nyt on kyllä kyseessä jotain ihan muuta. :)

   Poista
 9. Tämän aamuinen unikakkiainen vinkkasi minulle, että älä niistä heinistä höpäjä, vaan ehdota venettä. Jospa ne ruoteet olisivatkin niitä karvoja kahden puolen ja onhan se vene kyllä aika kenokas ja venokaskin. Siis vene. PS. tantta-haasteesi kuulostaa mainiolta ja eka tanttasikin näyttää aika modernilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, jaa, saathan sie heinistäkin rupatella ja venehistäkin, ei siinä mitään, polttaa polttaa, vaan vielä on aikaa ja mahdollisuuksia muillakin ...

   Poista
 10. Tulispa vaan muitakin heittelemään mietintöjään. Niistä voisi saada uusia arvuuttelusuuntia. Kyllä on vaikea juttu tämä huisu.

  VastaaPoista
 11. Heh, nyt se kolahti ! Uskon niin. Ei ole heinämailta, ei vesiltä eikä niinkään mennyttä aikaa. Mutta jos olen oikeassa, niin on tämä todella vaikea arvata, noista kahdenpuolenkarvoista vain on apu. Jotenkin vain noita karvoja ei nykyään paljon enää ole. Ja kyllähän sen tuosta sinun kortistasikin voi tavallaan nähdä. En sano, mikä, jos muitakin vielä innostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, hieman minä epäilen, että ei ole funchis nyt oikeilla jäljillä kuitenkaan, ainakaan viimeisimmän kommentin perusteella.

   Poista
 12. Aha. No, tarvitaanko/käytetäänkö me nykyisinkin ihan joka iikka sellaisia ja todennäköisesti ihan päivittäin ja useitakin kertoja ?

  VastaaPoista
 13. Jaa jaa, mitähän tuohon nyt osaisi vastata, ettei paljastaisi. Ei tämä nyt ehkä ihan joka iikan juttu ole, mutta aika monen kuitenkin ja kyllä kai tällainen ainakin joka iikalle tuttukin on, toisille enemmän, toisille vähemmän.

  VastaaPoista
 14. Pulloharja, hammasharja, kenkäharja, tiskiharja, hiusharja? Jopas kävi vaikeaksi. Harava? Nyt olen kyllä ihan pellolla ja heiniä aina vaan näkyy. Tanttahaaste minustakin hauska, ja myös Kihivaksen uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota tuota, ei nyt tarvitse harjaamaan ruveta eikä viikatettakaan tarvita. :)

   Poista
 15. Juups, no en minä sitä sitten tiedä. Se kuvitelmani oli maantie, mutta ei se sitten se olekaan.

  VastaaPoista
 16. Täytyy vaan pureskella tätä vielä. Hm, entä jos vaikka pölynimuri tai roskaharja. Tai oja. Hauskaa kun tässä liikuskellaan ihan eri ympäristöissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna-Helena alkaa olla jäljillä, ja tavallaan kyllä funchiskin, mutta ei nyt takerruta niihin "lillukanvarsiin"

   Poista
 17. Voi jee, miten jännää tämä voi ollakin ! Ai että oja polttaa. Sanon sitten polku.

  VastaaPoista
 18. No, tallustele nyt sitten sitä polkua vähän aikaa, siellä on aikaa pohdiskella. :)

  VastaaPoista
 19. :) :) :) :) :) ;) hekottelee Funchis

  VastaaPoista
 20. Minä oikein häiriköin täällä, kun tämä juttu taas minua kiusaa. Seuraavaksi vastaan että JOKI. Ja ihanaiset hykertelevän iloiset kiitokset kirjeestäsi, tykkään niin maan paljon, molemmista, hrrrrrrr-hrrrrrr - kehräilen täällä.

  VastaaPoista
 21. Ai ettäkö minä jäljillä, ei voi olla totta! Nyt taas en tiedä viittaatko noihin harjoihin tai ojaan... Ja aamulla luulin yhtäkkiä tietäväni että sen pitää olla viljantähkä, tai ryijy!!!

  VastaaPoista
 22. Heh, HannaHelena, minäkin olen tässä soutanut, huovannut, pinkonut pitkin polkuja, matkannut maanteitä, uiskennellut joissa ja järvissä, heilunut heinäpelloilla, rymynnyt ojissa, mutta ei, ei mitään hajua moisesta huisosta ole edelleenkään, vaikka miten välillä polttaa.

  VastaaPoista
 23. No niin, se olisi sitten aika uutta arvoitusta alkaa miettimään, kun tämä tuli ratkaistuksi, vaikka arvuuttelija ei omaan arvaukseensa oikein tunnut uskovankaan. :)

  VastaaPoista
 24. Mitä mitä, mikä se ratkaisu sitten on ? Hanna Helenan harjako ? Mitähän ne sanat venkula ja kenkula, vai miten ne oikein menikään, oikein merkitsevät ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän, funchis sen oikean vastauksen illmoitit. .)

   Poista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.