perjantai 9. elokuuta 2013

Kahdeksas arvoitus!


Heipä hei taas ja tervetuloa uutta arvoitusta miettimään. Se kuuluu näin:

Yksi silmä Yrjänällä,
sekin seipähän päässä.
Mikä se on?

---- ---- ----
Seitsemännen arvoituksen huisu pitkä tai pieni oli JOKI. Funchishan se lopulta funtsasi esille, vaikka ei sitten oikein kuitenkaan tainnut uskoa ja luotttaa arvaukseensa. Kiitos taas mukavista jutteluista.

23 kommenttia:

 1. Kiemurainen se joki olikin, ja pitkänlainen. Onneksi olkoon, Funchis! Olipa mukava kuitenkin arvuutella sinne sun tänne!

  VastaaPoista
 2. Kun kylliksi arvailuja heittelee, joku lopulta osuus ! :) Vaan sanoisin, että tuo joki-arvailu ryönättiin kyllä ihan pohjamutia myöten. Kiitos Aino kivoista kiusauksista.
  Jokos tätä saa aloittaa ? Nollasta lähdetään ja ekana iski päähäni, että kas, tuuliviiri katolla. No, mikäs silmä siinä muka olisi, ei mikään. Mutta seiväs on. Seuraavana ilmestyi mieleeni lipputanko, jonka nokassa edes on jonkinmoinen silmäpallero, mutten usko senkään olevan oikea vastaus. Kellä nyt ennenvanhaan lipputankoja oli, ei kellään. Yrjänä, hmm, viittaakos se jollain lailla tuonne veli venäläisiin ? No mutta, periskooppi. On seipähän päässä ja vallan silmä siinä onkin.

  VastaaPoista
 3. Arvaus päivässä: hevosajopelin, reen valo.

  VastaaPoista
 4. Mitähän tähän nyt sanoisi, en sano mitään vaan huhuilen muitakin mukaan menoon.

  VastaaPoista
 5. No mihinkähän ensi arvaukseni katosi - tarjoilin eilen neulaa ja neulansilmää.
  Muuten, kiitos Aino kirjeestäsi joka saapui eilen. Voi mikä aromi siinä makupalassa oli, pistin kaikki poskeeni muille jakamatta, mums!!!

  Jaahas, Yrjänä Yksisilmäinen. Katsoin nimipäiväkirjasta jossa kerrotaan nimen tarkoittavan "maanviljelijää" (kreikan Gregorius-nimen kautta). Tuon ainoan silmän tulkitsen reiäksi. Olisiko kysessä jokin maatilan työkalu, tai sitten se voisi olla vaikka ankkuri jonka silmään laitetaan kettinki?

  VastaaPoista
 6. Maajussin kapistuksia ehkä sittenkin. Lapio, siinä varressahan on "silmä" - ?

  VastaaPoista
 7. Olin viikonlopun matkoilla, enkä voinut oikein kommentoida sanomisia. Mielenkiintoisia arvailuja ja miellejohtumia täällä taas, vielä on matkaa ratkaisuun.

  VastaaPoista
 8. Kyllä tässä on mieleen tulleet kuvastasi Simo Hurtan veronkeruut sun muut kummat. Mutta miksi hän on Yrjänä, onko sillä merkitystä, tjaah tietäisipä sen. Ja onko silmä valo, reikä, pallo vai muu kapistus ?

  VastaaPoista
 9. Silmä?! Luen juuri dekkaria ("Talvimies") jossa olennaisena juttuna on sinimusta, silmää kuvaava firman logo. Tuli ajatus: eikös semmoinen moukarinuijatyökalu voi muistuttaa silmää jos sitä katsoo ylhäältäpäin? Iiriksenä on se puinen varsi...;)

  VastaaPoista
 10. Niitä moukarinuijatyökaluja on kyllä tosi monenlaisia, vasarat sun muut, joissa on reikä ja puinen varsi siinä kiinni. Ai niin, mutta se moukari olisi silmän muotoinenkin ja keskellä tollottaa se puuvarren pää. Joooo ! Voishan se olla myös reikä haravanvarren yläpäässä, josta sen voi ripustaa seinälle naulaan. Vois vaikka mitä, voi Yrjänä.

  VastaaPoista
 11. Neula tuli minullekin heti ekana mieleen. Veikkaan majakanlamppua. :)

  VastaaPoista
 12. Maritalla alkaa jo poltella ja kyllähän tuolla jo aiemmin Funchiskin jotain väläytteli, mutta se oikea sana on nyt hakusalla.

  VastaaPoista
 13. Nooo, niitähän puutolppia, nykyään kai muovisia, pienempiä kuin majakka, seisoksii ja huojuskelee (hmmm, ei tosin tuulessa). Ja tärkeitä ovat, jollei ihan välttämättömiäkin. Jos se se on. Sanokoon joku muu sen nimen, jos... Vaan mistä se Yrjänä siihen tuleekaan, tiedä häntä. Joo, se se on, olenpa aika varma. Heh, Yrjänänlyhtyjä, heh !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrjänänlyhty! on sinulla mainiot tuumat, mutta ei nyt kyllä ole se, mitä haetaan.

   Poista
 14. Yrjänänlyhtyjä, hauska nimi! No jos tuo Maritan majakanlamppu vähän polttelee niin täytynee arvailla vaikkapa taskulamppua, tulenkantajan soihtua tai tulitikkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä arvauksia kaikki, mutta ei nyt kuitenkaan ole nämäkään, tosin kaksi noista on lähempänä totuutta kuin kolmas.

   Poista
 15. Saanko mää sanoa sen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jos vain pikkaisen vinkkaisit, että muutkin vielä saisivat arvailla.

   Poista
 16. Asiaa enemmän tutkailtuani, tulin ajatelleeksi, että tähän olisi kaksi vähän erilaista mahdollisuutta, sellainen pysyvä isompi versio ja toinen kevyempi, heiluvainen. Ja tiettömien taivalten takanahan noita alunperin, no niin on monet maaseudun välineet tosin muutkin. Niillä onkin eri nimet, joten antaapa asian vielä muhia. Tai sitten olen ihan hunningolla mietintöineni. Sorry, kun olen niin innokas, mutta nämä on tosi hauskoja.

  VastaaPoista
 17. Ai siis joku taivaltajan seiväs - nykyisin korkeushyppääjän lasikuituversio? Mutta mikäs silmä siinä päässä olisi, en tajua. Tai olisiko sauvakävelijän sauvat? Suksisauvat? Perhosenkerääjän haavi? Liikennevalotolpat? Itse ajattelin purjeveneen mastoa, siellä on kapistuksia maston päässä. Tai sitten jousiammunnassa käytettävät nuolet, keihäät? Kynttilä? Tältä tädiltä ovat nyt sitten arvaukset lopussa, vassogo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, Hanna-Helena sen sanoi. Minä tästä lähdenkin uuden arvoituksen mietintään.

   Poista
 18. Hoh, no hyvä kun sanoi HH. Minä nimittäin osaan aina olla toooooosi tietäväinen ja varma. Mutta mutta, minä olisin vastannut että loisto tai reimari, mutta metsäänhän sillä olisin mennyt. Hih. Reimarithan virran mukana heiluskelevat.

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.