perjantai 15. helmikuuta 2013

Satusivellin: Ympyräharjoituksia!

Satusiveltimen piirroshaaste haastaa tekemään ympyriäisi asioita varjostamalla. Minä tein taas oman pään mukkaan ja käytin lyijykynän sijasta värikynää ja kokeilin saada aikaiseksi ikkunallani olevaa pyöreätä lasipurkkia muratinoksineen, jota yritän saada juurtumaan.

No, yritys hyvä kymmenen, sanotaan. Muuta tästä varjoista ympyräksi -harjoituksesta ei olekaan sanomista. Tuo kolmiulotteisuus on minulle vähän hankala juttu. Ehkä sitäkin oppisi työstämään, kun oikein jaksaisi harjoitella.


10 kommenttia:

 1. Hienosti varjostettu ja piirretty purkki. Toivottavasti oksa juurtuu. Lasin läpinäkyvyys on vaikea toteuttaa varjoineen kaikkineen.

  VastaaPoista
 2. Älähän nyt: Lasipurkin suu on hyvän muotoinen, sinulla on siis muodontajua. Se on tärkeintä piirtämisessä. Lyijykynällä olisi ollut helpompi etsiä varjoja. Ja ikkunaa vastan oleva purkki on aika haasteellinen, siinä valo tulee keskeltä ja varjoja on vaikeampi tavoittaa, kuin sivulta tulevassa valossa.

  Mitä neuvoisin: Käännähän paperi ylösalaisin ja tarkkaile sivuja. Usein sivujen eron huomaa vasta, kun kääntelee paperia. Lasinpurkin yläosa ja pohja ovat samassa suhteessa. Se on hyvä ja senkin uskon, että muratti juurtuu :-)

  VastaaPoista
 3. Luin nuo Uunan ohjeet ja sain itsekin innon tarkkailla omaa luomustani niin.
  Minunkin teki mieli käyttää värejä, joten komppasin sinua, mutta tein kuitenkin kynällä vastaukseni.
  Purkkisi on kaunis.

  VastaaPoista
 4. Sinulla onkin sisältöä enempi, kun juurrutat tässä kukkaa.
  Hyvinhän näkyy muoto ja vedenpinta purkin sisällä.

  Menempä minäkin kääntelemään piirrostani....

  VastaaPoista
 5. Minusta värikynillä olisi ollut vielä vaikeampaa. Kyllä hyvin näkyy että on läpinäkyvä lasipurkki, vettä ja taimi sisällä, ja purkkikin ikkunalaudalla kun valo tulee vahvana läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein tämän värikynillä lähinnä siksi, että en löytänyt kunnollista lyijykynää.

   Poista
 6. Hyvin tuossa näkyy valot ja varjot. Lasi onkin varmaan vielä vaikeampaa piirustella luonnollisen vaikutelman aikaansaanmiseksi. Ja mainiosti on perusteltu värien käyttö :)

  VastaaPoista
 7. Vanha kunnon lasipurkki. Lasi on haasteellinen varjostettava. Kolmiuloitteisuutta on hyvä harjoitella pallolla tai kananmunalla. Kokeilepa. Olethan sen tähän hyvin saanut :-)

  VastaaPoista
 8. Pikkuhiljaa hyvä tulee ja kärsivällisyys palkitaan :) Samoja ongelmia meikäläisellä, ei meinaisi jaksaa, vaikka sitten kun vähän yrittää keskittyä, niin huomaa, ettei se niin hankalaa olekaan! Kivaa eikö?

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.