tiistai 16. heinäkuuta 2013

Neljäs arvoitus!


Heipä hei ja aurinkoista heinäkuun aamua. Tässä teille jälleen uusi arvoitus mietittäväksi. Vihjettä voi kortista etsiä, en kuitenkaan mene takuuseen, että vastaus kuvasta löytyisi.

Kivinen pelto,
rautainen äes,
punakuoriset siemenet.

Mikä se on?

---- ---- ----
Viime kerran arvoitukseen oli monenlaista arvausta, Funchalin kolehtikoppa oli kyllä niin lysti arvaus, että olisi hyvinkin voinut olla oikein, pinnat hänelle siitä. Oikea vastaus se ei ollut Hanna-Helenan kanssa sanailimme ja vihjeitä annoin, kuitenkin kaikitenkin hän meni ja valitsi sen toisen munastatupsahtelijan, kun oikea vastaus oli 
K U K K O  luisine nokkineen ja pihamaalla tepsutteluineen.

Tulkaahan toki mukaan arvuuttelemaan. En välttämättä anna vihjeitä, mutta saatan kyllä kommentoida, jos keksin hyvän vastauksen.

12 kommenttia:

 1. Kiitokset pinnoista ! :) Taas on pakko pistää tuo uusi korvan taakse muhimaan. terkuin Funchis

  VastaaPoista
 2. Hirveän vaikea ! Aloitan punakuorisista siemenistä ja tuosta linnusta: palokärki...palo, kipinät....Mitenkähän sitä on joskus tulta saatu syttymään, kipinöitä aikaan. Kiveen jotain rautaa ja punakuorisia siemeniä lenteli. Pah ! Sepän pajassa...rautaa ja kipinöitä, mutta kiveä ?

  VastaaPoista
 3. Katsoin kuvaa, ovatkohan nuo viuhkoja tai papyruskasveja? Tai sitten ne ovat sellaisia pajan ahjossa käytettyjä palkeita? Nojaan tuohon viimeiseen vaihtoehtoon, kun tuntuu siltä että tulesta tai hiilistä tässä voisi olla kysymys mutta enpä keksi vielä millä tavalla. Jos olisi ollut modernimpi arvoitus olisin sanonut kirjoituskoneen näppäimet, niiden takana olevat varret sekä punainen teksti ;)

  VastaaPoista
 4. Aika hieno kyllä tuokin kirjoituskone-arvaus, hmmm. Eräs nuori kun ei tiennyt koneen oikeaa nimitystä, sanoi kerran että konekirjoitin. :)

  VastaaPoista
 5. Mietin korttikuvaasi lisää: Tuhkasta nousee Feenix-lintu. Tuli mieleeni myös ikiaikaiset kalliopiirrokset, joissa kiveen/kallioon on riipustettu jollain, tosin ilmeisesti toisella kivellä (tuskin rautaa on vielä ollut olemassakaan) niitä hirvien tms. hahmoja. Mutta mikä niistä tekee monesti punasävyisiä ? Eeeeeiiii... nyt taisi mennä mönkään, mutta mietinpähän vain.

  VastaaPoista
 6. Täytyy sanoa, että kovasti on mielikuvitusta liikkeellä ja ihan näppäriä ajatuskuvioita, pohtikaapa vaan edelleenkin.

  VastaaPoista
 7. Kiviä pohdin, ja taas tarkastelen tuota hienosti piirtämääsi kuvaa. Siellä taka-alalla hahmottaa kivilaattoja, hm. Isoäidin leivinuuni, mikähän siellä oli pohjana, kiviä? Muiston liittyy myös katajanoksia joilla ripoteltiin vettä uuniin, olisikohan siellä ollut punaisia hiiliä hehkumassa ja ne sitten lakaistiin pois katajaisella luudalla. Tai sitten voisi kyseessä olla sepän pajan uuni? Funchis, konekirjoitin on muuten hauska nimi! No palataanpa asiaan ja arvaan leivinuunia mutta tuota rautaista äestä en osaa kyllä nimetä ainakaan nyt justiinsa. Mietitään. Jestas, jos olenkin ihan harhateillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainittakoon, että kuva ei ole minun piirtämäni, kortissa on vain kaikenlaista leikeltyä sälää yhdistelty.

   Poista
 8. Haa, minäpä jatkan HannaHelenan ajatusta: leivinuunista vedetään hiillos pois sellaisella rautaisella "varsiraapalla", jonka oikeaa nimeä en muista. Ja tietenkin kun sitä tehdään, niin siinä vielä kuumista kekäleistä kimpoikee kipunoita, niitä punakuorisia siemeniä. Mutta nyt alkoi kiusata tuo, että ovat vain punaKUORISIA, kipunat on kyllä läpeensä punaisia. Mun mielestä sillä kostealla katajaluudalla ripsuttiin pois hiilloksen jälkeen jäljelle jääneet tuhkat, etteivät tarttuisi leipien pohjiin. Kostea kataja, jottei syttyisi palamaan.

  VastaaPoista
 9. Jatkakaapa vain ajatuskuvioita, näitä on mukava lukea ja katsella, kuinka vainukoirat nuuhkivat jälkiä päästäkseen jyvälle. :)

  VastaaPoista
 10. Luen juuri Nälkäpeli-kirjaa (nro 2), jossa tuli vastaan sana piikivi ja rauta....jokin. Pitää tsekata tarkennus. Siispä tulentokovälineet, olikohan ne tulukset vai mitkä vekottimet ja kyllä ne punakuoriset ovat varmasti kipunoita. Vainukoira täällä luuhaa nenä maassa. Mitä tähän sanoo HH ?

  VastaaPoista
 11. Eipä sano mitään enempää HH, tulukset on outo sana jota täytyy tutkistella lähemmin! Jotakuinkin lähellehän tässä päästiin ja vanhoja aikoja muisteltiin, mukavaa!
  terveisin HH

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.