maanantai 11. marraskuuta 2013

Kahdestoista arvoitus!


Tupa tuuti,
linna liikkui,
mies tuuti tuvan sisässä.

Mikähän lie onkaan?

--- --- ---

Oikea vastaus arvoitukseen yksitoista oli saunavihta, tai -vasta. Hanna-Helenahan sen äkkäsi. Pieni arvoituskirjakin on valmistunut ja laitan sen matkaan saajalleen. Aurinkoista, valoisaa syksyn jatkoa ja arvailkaahan. 
J.K: Älkäähän unohtako  viimeisintä TANTTA-haastettakaan.

13 kommenttia:

 1. Jos tulkitsen oikein niin tupa tässä nukkuu tai tuudittelee uneen, mutta mitenkäs se linna siinä liikahtelee, kuulostaa vaaralliselta. Mieleen tulee pikkuruinen kalastajan pursi meren aaallokossa, ukko siellä pitkän työpäivän jälkeen matkalla kotisatamaan torkahtaa toven. Hänen paattinsa on se linnansa.

  VastaaPoista
 2. Kas kuusen latvassa oli se juttu. Vai oliko se se ? Kiitokset Aino oivallisen kauniista atc-paketistasi. Siinä ollutta juttua mietin, että aika ovelaa olisi, jos se olisi juoru, mutta voisi olla myös tuuli.

  VastaaPoista
 3. Voihan menninkäinen kun en tiijä. Aamiaispöydässä hoksasin vaan että ei se ainakaan ole kananmuna.

  VastaaPoista
 4. Uutta tietoa on hankittu - sehän on varmaan kengurunpoikanen emokengurun taskussa tuuditeltavana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm mitähän tähän nyt sanoisi - hauska ajatus.

   Poista
  2. Muuten mitä sinä Funchis tuossa höpiset kuusen latvasta ja juorusta? Täältä ei mitenkään pöllähdä yhtään uutta arvausta, katajaan kupsahtaneelta ;) SAADAANKO PIAN UUSI ARVOITUS, AINO? Pliis...

   Poista
  3. No, katsotaan. Sinä olet kyllä ihan jäljillä - sen oikean vastauksen nimittäin.

   Poista
 5. Ai että joku eläin, vai huojuvaa kuustako tarkoitat (Funchiksen vihje)?. No tulipa näistä kahdesta johtolangasta mieleen että keväällä näin suuren kuusen ylimmillä oksilla harakanpesän. Olisiko tuo vaikka harakkaukko joka siellä tuudittelee perhettään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole eläimestä kyse vaan lukekaapa tuo H-HN ensimmäinen kommentti, siellä siellä se vastaus piilee.

   Poista
 6. Ai piilee se siellä? Hauskaa, mutta en keksi vaikka oma on kommenttini! Olin jo ehdottamassa pilvenhattaraa, pilviukkoa - ? Entäs veneen purje? Aallokko?

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.