tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kolmas arvoitus!Luusuu - nahkakurkku,
herran eres kleffenteeraa,
mikä se on?

-----
Toisen arvoituksen Lyhyt akka lylleröisen vastaus on pääharja tai  kampa,  ja kyllähän asiaa sinne suuntaan oli arvailtukin, joten ei vastaukset ihan metsään menneet niin kuin karja kortissani. Kiitokset kommenteista. Kivat kommenti on aina tervetulleita. Nyt joukolla uutta arvoitusta arvailemaan. Se on tällä kertaa murteella kerrottu.

Luusuaminen on tuttu sana minulle, mutta kleffenteeraminen, no, jonkinlainen aavistus minulla on siitä. Kenties joku voisi noita sanoja availla, arvoitus on satakunnasta.

EDIT: Luinpa tuon arvoituksen itsekin uudelleen ja eihän siinä mitään luusuamisesta puhuta, vaan luusuusta. Heh heh! Funchiksen arvaus kolehtipussista oli ihan hauska ja mielenkiintoinen, mutta ei oikea, joten arvailkaapa vielä hetken aikaa, kun mietin seuraavaa arvoitusta.


18 kommenttia:

 1. Tätä pitää kyllä vielä miettiä lisää, mutta ensimmäisenä tuli mieleen kolehtipussi. Oliskohan siinä luusuu, eli kova kehys, josta kiinni varressa ja sitten se nahkainen kurkku eli pussi, jonne rahat hulahtavat. Herran eres.... tjaah ! Palataan asiaan.

  VastaaPoista
 2. Ei varmaankan tarvitse miettiä lisää, kyllä tuo Funchiksen vstaus tuntuu niin pitävältä. Ei se ainakaan meikäläisen oma kukkaro ole... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa vielä miettiä, sillä kyseessä ei ole kolehtipussi.

   Poista
 3. No jos se sittenkin olisi kukkaro luisella lukolla... Tämähän on jännä juttu!

  VastaaPoista
 4. Linnunpoika alkaa jo polttaa, mutta haluaisin vielä saada tarkennusta.

  VastaaPoista
 5. Ahaa, juuri kun minä aioin hyljätä tämän teorian ja ehdottaa säkkipilliä! Tuota noin, tarkennusta??? No vaikka pelikaaninpoikanen tai sellainen ahnes höyhenetön syötettävä mikä linnunpoikanen tahansa? Muuta en keksi tarkentaa ;)

  VastaaPoista
 6. vielä hetken aikaa saa arvuutella, uusi arvoitus tulossa.
  Vastaus tähän aroitukseen ei ole pelikaani eikä höyhenetön.

  VastaaPoista
 7. Täytyy siis tarkentaa vieläkin, kun annoit ymmärtää että tuo linnunpoika-vastaus oli jotenkin askel oikeaan suuntaan. Mutta kuinkahan pitkä matka on vielä perille? Olisiko aivan alkujen alku elikkä kananmuna, linnunmuna?

  VastaaPoista
 8. No, tuota kananmuna liippaa jo aika läheltä, mutta ei ole kananmunakaan. Miettikääpä tuota kleffenteeraa-sanaa, se on nyt se avain arvoitukseen.

  VastaaPoista
 9. Tulkaa nyt apuun hyvät ihmiset, tuo kleffenteeraa ei kyllä nappaa mitenkään. Tai saisikohan lisää jotakin pienen pienintä johtolankaa, Aino? Funchis, mihin jäit kolehtipussin kera???

  VastaaPoista
 10. No nyt on jo annettu niin paljon apuja ,ettei jäljellä oikeastaan ole kuin kaksi vaihtoehtoa. :)

  VastaaPoista
 11. Olisikohan se jotakin katseeseen liittyvää? Silmä, sielun peili....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ystävä hyvä, , luehan nuo aiemmat kommentit läpi ja ole johdonmukainen. :)

   Ei olle silmät eikä sielun peili, vaikka kyllä tältä silmätkin löytyy.

   Poista
 12. Voi rautanaula että on paha paikka. Tässä tulee viimeinen tarjoukseni: kana tai kukko!

  VastaaPoista
 13. Niinpä niin! Tulihan se sieltä.... :) Kumpi on oikein, sen kuulet kohta, kun saan uuden arvoituskortin valmiiksi.

  VastaaPoista
 14. Käsittämätöntä! Varmaan se on sitten se kana...Tykkään näistä arvoituksistasi!

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.